Tuttavan tuttavan tuttavat juhlivat kesäkuussa häitä 50-luvun tyyliin ja sain kunnian tehdä hääkakut 140 hengelle. Toteutus oli vapaa, kunhan koristelu sopii juhlien teemaan ja väreistä löytyisi punaista, mustaa tai hopeaa/valkoista. Koristelu sai olla romanttista tai hauskaa... Päädyin romanttiseen ratkaisuun (häitä edeltävänä aamuna..) Täytteistäkään ei kummempia toiveita ollut, juhlaparin lempimauiksi kuin ohimennen mainittiin kuitenkin vadelma, mansikka ja valkosuklaa.

 

Täytteiksi tulikin valkosuklaa-vaniljakreemi vanilja-mansikkasurvoksella ja VL-ruokavaliota noudattavat saivat kakkua tummasuklaa-vaniljakreemillä ja vanilja-vadelmasurvoksella.

Valkosuklaakreemi (22cm kakkuun)

200 g maustamaton tuorejuusto

200 g valkosuklaa

3 dl kuohukerma

3 rkl vaniljakreemijauhe

Tummasuklaakreemi (VL)

200 g maustamaton tuorejuusto (VL)

200 g tumma suklaa (L)

1,5 tl vaniljasokeri

3 dl kuohukerma (VL)

3 rkl vaniljakreemijauhe (L)

Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto ja sekoita pienissä erissä suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää noin puolet vaahdosta suklaa-tuorejuustoseokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja sekoita. Kääntele loppu kerma joukkoon.

Kakut on päällystetty mustalla, valkoisella ja punaisella sokerimassalla ja koristeltu värikierron mukaisesti palloilla (valk. pohja + pun pallot, pun. pohja + mustat pallot, musta pohja +  valk. pallot). Varakakkuna oli tuo valk.pohja + mustat pallot -kakku.

Koristeina tikkujen nokassa tönöttävät punaisesta marsipaanista tehdyt sydämet, joiden päälle sivelin hopeapulveria ja reunoille pursotin pikeeripalluroita. Sydämiä oli erikokoisia ja eri määrä eri kakkuihin. Reunanauhan liitoskohdan peitin myös hopeatomulla sivellyllä punaisella sydämellä.

Hyi, miten rumasti onkaan löpsähtänyt tuo punaisen kakun oikea reuna! Onneksi ei luonnossa nöyttänyt noin kamalalta.. hyi!! :C

Mutta kakku oli hyvää! (kuulemma) ;)