Viikon ainoana vapaapäivänä tuli väkerrettyä tämä pääsiäispupumuna (korvien mallina tietysti Bifidus-kani). Koristekokeiluna ensimmäistä kertaa syötävä pitsi. Pitsi on tehty pikeerin kaltaisesta erikoissokerimassasta, jota voi pursottaa haluttuun muotoon tai levittää muottiin (kuten pitsimuotti) ja kuivuttuaan massa on taipuisaa ja helposti saksilla leikattavaa. Vähän kuin olisi ohuenohutta vaahtomuovia leikannut.

Ensimmäinen kokeilu meni kuitenkin hieman pieleen, massasta tuli liian kovaa ja näin ollen ei jäänyt niin taipuisaksi kuin olisi pitänyt; Pitsi halkeili ja siitä lohkesi paloja. Ensi kerran vatkaan massaa hitaammalla nopeudella tai lisään muutaman tipan enemmän vettä. Vaikka massa on sokeria, se on vain hiukkasen makeaa, mutta muutoin mautonta ja hajutonta. (Kostea massa tosin haiskahti hieman epämiellyttävälle, tunkkaiselle.)

Massan liian jäykkyyden vuoksi levitys ei aivan onnistunut tuohon muottimattoon, mutta paremmin ensi kerralla :) Munan ympäri kulkevaan röpelöpitsiin on leikattu leveän pitsin reunat ja rusetiksi kääräisin keskuskaistaleet.

Lähikuva pitsistä: