Aleksanterin-leivokset ovat klassikoita, joita jo pitkään on tehnyt mieli kokeilla. Ohje Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Ohjeesta tulee pellillinen.
Pohja
500 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat. Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille. Pistele haarukalla. Paista n.15 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa. Varo ettei pohja pala. Jäähdytä pohjat.
Täyte
300 g omenamarmeladia
Levitä toiselle pohjalle marmeladi ja aseta toinen levy päälle varovasti. (Itse kippasin päällimmäisen levyn ympäri, jotta pinta olisi tasainen.)
Kuorrute
300 g tomusokeria
vettä
sitruunan mehua
tummaa suklaata
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
Sulata suklaa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa pussinkulmaan pieni reikä. Sekoita kuorrute tomuskoerista, vedestä ja sitruunan mehusta. Kuorrute ei saa olla liian paksua tai liian löysää. Levitä tasaisesti pojan päälle ja pursota sokerikuorrutteen päälle tasaisesti ohuita viivoja suklaalla. Vedä hammastikulla tms. poikkiviivoja. Anna jähmettyä parin tunnin ajan.
Kommentit