Aleksanterin-leivokset ovat klassikoita, joita jo pitkään on tehnyt mieli kokeilla. Ohje Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Ohjeesta tulee pellillinen.

Pohja

500 g voita

2,5 dl sokeria

2 munaa

1 rkl vaniljasokeria

10 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat. Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille. Pistele haarukalla. Paista n.15 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa. Varo ettei pohja pala. Jäähdytä pohjat.

Täyte

300 g omenamarmeladia

Levitä toiselle pohjalle marmeladi ja aseta toinen levy päälle varovasti. (Itse kippasin päällimmäisen levyn ympäri, jotta pinta olisi tasainen.)

Kuorrute

300 g tomusokeria

vettä

sitruunan mehua

tummaa suklaata

vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Sulata suklaa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa pussinkulmaan pieni reikä. Sekoita kuorrute tomuskoerista, vedestä ja sitruunan mehusta. Kuorrute ei saa olla liian paksua tai liian löysää. Levitä tasaisesti pojan päälle ja pursota sokerikuorrutteen päälle tasaisesti ohuita viivoja suklaalla. Vedä hammastikulla tms. poikkiviivoja. Anna jähmettyä parin tunnin ajan.