Vapputuliaisiksi vein vanhoille ystävilleni pieniä suklaa-punajuurikuppikakkuja. PullaPöllön ihastus ei ensin halunnut edes maistaa kyseistä tuotosta kuultuaan niiden sisältävän punajuurta. Rohkaisi kyllä myöhemmin mielensä ja kehui kuppikakkuja maukkaiksi, kuten myös tekivät ystäväni. Punajuuri teki näistä pikkukakuista juuri niin meheviä, kuin ohjeessa luvattiiin. Ohje kirjasta Syötävän suloiset kuppikakut.
12 keskikokoista, 24 pientä tai 50 minikokoista kuppikakkua
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljasokeria
2 dl auringonkukkaöljyä
3 dl sokeria
2 munaa
4 dl kuorittua ja hienoksi raastettua tuoretta punajuurta
yhden pestyn sitruunan hienoksi raastettua kuorta
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
Sekoita vehnöjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa öljyä, sokeria ja munia noin 5 minuuttia, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Kaada vaahtoon punajuuri- ja sitruunaraasteet. Lisää lopuksi jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin ja paista 170 asteessa 20-25 minuuttia, pienempiä hieman lyhyemmän aikaa. Jäähdytä ja koristele sulattamalla suklaat ja vetelemällä molemmilla suklailla raitoja kuppikakun päälle.
vain paperit jäi jäljelle :)
Kommentit