PullaPöllö pitää lautapeleistä ja silloin tällöin erä shakkia on paikallaan. Sadepäivän ajankuluksi tulikin tehtyä omat nappulat ja "marmorinen" lauta. Myös kakku on sisältä shakkiruutuinen. Suklaakakkua ei ollut pitkään aikaan tullut tehtyä, joten täytteeksi valitsin yksinkertaisen, mutta ah niin suloisen suklaisen täytteen.

 

Vaalea kakkupohja

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Tumma kakkupohja

3 munaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon. Voitele halk. 22cm neliövuoka. Jauhota vaalea kakkupohjan vuoka vehnäjauhoilla ja tumman kakkupohjan vuoka kaakaojauheella.

Paista 175 asteessa noin 25-30min.

Leikkaa kakkupohjat halki. Leikkaa jokainen kerros 4x4 tai 5x5 ruudukoksi. Kokoa kakku paloista, vuorotellen tummia ja vaaleita. Suklaatäyte pitää palaset kasassa, kakun voi (suklaatäytteen jähmettämiseksi) myös laittaa hetkeksi viileään ennen seuraavan kerroksen kokoamista.

Kokeilin ensin kerrosten leikkaamista "kehiksi", jotka vuorotellen sisäkkäin aseteltuna muodostavat ruudukon. (Toimii hyvin pyöreässä kakussa.) Koska neliön kakun kehät ovat tietysti myös neliskanttisia, sopivasti leikatessa näkyviin ei tule kuin eriväriset kerrokset eikä ruudukkoa näy lainkaan.

 

Kostutus

3 dl maitoa

vaniljasokeria

Täyte

2 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

130 g maitosuklaata

50 g voita

Laita kerma ja suklaat kattilaan. Kun seos on tasaista, lisää voi. Anna jäähtyä. Levitä täytettä kerrosten väliin, jätä osa kakun päälle.

Täytteeseen voi halutessaan lisätä kookoshiutaleita tai pähkinöitä tai hieman laadukasta rommia/konjakkia.