Ystävänpäivän kunniaksi (ja myös sen kunniaksi, että ruoka pysyy taas sisuksissa vatsataudin jälkeen) kokeilin juustokakkua pitkästä aikaa. Taitaa edellisestä olla miltei vuosi. Tähän kakkuun halusin kokeilla pintahyytelöintiä, jos hyytelöinti on edes sana, hih, ihan kivasti tuo onnistui ensimmäiseksi kerraksi. Hieman epätasaisuutta jäi mustikkamattoon, mutta tuskin kakku syömättä jää!

Koska pakkasesta löytyi vielä muutama mustikkapussi, oli marjavalinta nopea tehdä, siis mustikkaa. Ja sitäpaitsi mustikathan ovat "superruokaa" tursutessaan antioksidantteja ja vitamiinia eli se kompensoi siis kerman ja sokerin ei-niin-terveellisyyden....Hyvillä mielin vain kakkua nokkaan. (...eikä puhettakaan itsepetoksesta! Hysh!!)

Tämän kakun tein aiempiin juustokakkuihin nähden poikkeuksellisesti suoraan tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunaosaa apuna käyttäen. Laitoin reunan parilla teipinpalasella kiinni, ettei kakku liiku lautasella tekovaiheessa. Kätevä keino välttyä leivinpaperin palaselta kakun alla!! Itselläni kun aina on ollut ongelmana vetelöitynyt leivinpaperi, jota ei saa pois kakun alta ilman kakkuvandalismia, ja jota ilman murupohjainen kakku ei suostu muuttamaan tarjoiluvadille irtopohjavuoan pohjan päältä. PullaPöllö on onnellinen kun jo aloitetussa kakussa ei ole rumaa leivinpaperi-irvoketta näkyvissä.

Ohje on halkaisijaltaan 15cm vuokaan.

POHJA

100 g Digestive-,kaura- tms. keksejä

50 g juoksevaa margariinia

TÄYTE

1 dl Flora Vanilja -vaahtoutuva vaniljakastiketta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl mustikoita

2 rkl tomusokeria

2 liivatelehteä

2 rkl mustikoiden mehua (valutettu sulavista pakastemustikoista)

PINNALLE

n. 2 dl mustikoita

0,5 dl vettä + mustikan mehua

0,25 dl hyytelösokeria

Murusta keksit ja sekoita margariinin kanssa. Painele joko irtopohjavuoan pohjalle tai suoraan tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunaosaa apuna käyttäen. Laita tällöin reuna parilla teipinpalasella kiinni lautaseen, jottei kakku liiku lautasella tekovaiheessa.

Vaahdota Flora Vanilja ja sekoita tuorejuuston kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri ja mustikat varovasti käännellen, jotta mustikat eivät hajoa. Liuota liivatteet tilkassa kylmää vettä. Kuumenna mustikkamehu, ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan tasaisesti sekoittaen. Aseta leivinpaperisuilakkeet vuoan reunoille, kaada seos vuokaan ja aseta kakku viileään muutamaksi tunniksi.

Kaada mustikat hyytyneen kakun päälle ja valmista hyytelöliemi paketin ohjeiden mukaan. Kaada hyytelöliemi mustikoiden päälle ja anna jähmettyä. Kakun reunojen pursotukseen riittää 2 dl kuohukerma.