Harvinaisen herkun (=vapaapäivä) innoittamana aloin aamulla pyörittelemään sokerimassasta nallea, joka hetken verran esitti kania ennenkuin loppujenlopuksi muuttui kissaksi. Samalla kehittelin mielessäni jotakin kivaa ystävänpäiväksi. PullaPöllön kulta pitää punaisen, mustan ja valkoisen yhdistelmästä, joten niillä väreillä päätin koristella jonkin kahvikakun. Enää puuttui vain kakku..

 

Päädyin kokeilemaan "mummin suklaakakku"-ohjetta  Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjasta. En tiedä, kenen isoäiti oli kyseessä, mutta tajuttoman herkullisen kahvikakun ohjeen oli kuitenkin laatinut. Yleensä kartan ohjeita, joissa käytetään pelkästään kaakaota eikä lainkaan suklaata. Pelkästään kaakaojauhetta sisältävät suklaakakut jäävät makuhermojeni mukaan liian laimeiksi ja jään kaipaamaan suklaan makua. Suklaakakussa tulee olla suklaata! Lisäksi ne ovat hiukan kuivanpuoleisia, mutta tämä kakku jäi sisältä ihanasti hieman kosteaksi.

SUKLAAKAHVIKAKKU

1 dl kaakaota

2 dl maitoa

1 dl sokeria

125 g margariinia tai voita

1,5 dl sokeria

2 munaa

1,5 rkl vaniljasokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhe

Voitele ja jauhota n. 1,2 l vuoka (itse tein halk. 15cm irtopohjavuokaan). Mittaa kaakao, maito ja sokeri kattilaan ja kuumena kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja vaniljasokeri. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja kääntele vuorotellen kaakaoseoksen kanssa taikinaan. Kaada vuokaan, paista kakkua alimmalla tasolla 175 asteessa tunnin ajan (omassa kakussani paistoaika oli n. 1h15min).

...Vielä kun saisi kuvatkin joskus onnistumaan.