Kirjasta Ihastuttavat kuppikakut löytyi tämä erinomainen muffiniohje.  Muffineista tuli makeita ja kosteita, ja Earl Grey -teen aromit ihastuttivat. Harvoin kahvin kanssa on teeleivoksia nauttinut, mutta hyvin ne sopivat yhteen ;)

Annoksesta tulee 8 isoa tai 12 normaalikokoista muffinia.

125 ml maitoa

4 Earl Grey -teepussia

110 g voita huoneenlämpöisenä

225 g sokeria

1/2 tl manteliuutetta (valinnainen)

2 suurta munaa

245 g siivilöityjä vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kuumenna maito kiehuvaksi. Ota maito liedeltä ja laita teepussit maitoon hautumaan 30 minuutiksi (laita kattilaan kansi päälle). Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ( 3-5min.), lisää manteliuute (jos käytät) ja munat yksitellen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokeriseokseen vuorotellen haudutetun maidon kanssa. Vatkaa hyvin lisäyksien välissä. Lusikoi muffinivuokiin. Paista 180 asteessa n.25 minuuttia.

Itse tein osan muffineista runebergintorttujen muoteissa ja olivat sen verran isoja, että paistoaika piteni reilulla 10 minuutilla.

Halusin kokeilla uudestaan SokeriPitsi-massan tekoa ja tällä kertaa onnistui paremmin. Perusvalkoinen pitsi onnistui hyvin, mutta värjätty pitsi epäonnistui. Sekoitin massaa liikaa värin lisäyksen jälkeen, ja siitä tuli liian tahmeaa ja tönkköä levitettäväksi muottiin. Lisäksi kuiva ilma nopeutti massan kökkäröitymistä.

"Koristelin" pari Earl Grey -mufinia pitsillä. Tässä kuva koristelua seuraavana päivänä (myös ylempi kuva seuraavana aamuna napattu):

(KUVA PUUTTUU VUODATUKSEN OGELMAN VUOKSI)

Pitsi kuivuu haperoksi, joten kun noita nappuloita edestakaisin liikuttelin (mitä ei saisi tehdä), niistä lohkeili paloja (lautasella harmaata ripettä).

Lisäksi hieman liian kosteana rutattu pitsi (harmaa) löpsähti illalla ennen kuivumistaan, joten se näyttää aneemiselta. Reunoilla on värjättyä sokerimassaa suoraan muffinin pintaan kääräistynä ilman mitään pohjustuksia, koska halusin vain tuota pitsiä kokeilla, mutta se ei tartu suoraan paistopintaan.