PullaPöllö harjoittelee oleskelua uudessa pesässään, ja alustavasti sisustaa sitä aiemmin tekemillään töillä.

SYNTTÄRISAAVI 01/10

26-vuotissyntymäpäiväkakku on supersuklainen täytekakku jonka päällä on marsipaanilaudoitus ja sokerimassasta tehtyjä ruusuja. Ruusut tein joululahjaksi saamallani omenankukkamuotilla, todella kätevä ruusujen tekoon! Kruunu ja vanteet ovat marsipaania, jotka on töpsäytetty pronssikimallepulverilla. Puunsyyt on maalattu mustalla pastavärillä.

POHJA

220g tummaa tai taloussuklaata

 90g voita tai margariinia

5 munaa

180g hienoa sokeria

1tl vaniljasokeria

90g vehnäjauhoja

3/4tl leivinjauhetta

3rkl smetana

TÄYTE

Mustikkamarmeladia

4,5dl kuohukermaa

3rkl kaakaojauhetta

1 rkl tummaa siirappia

3,5 rkl vaniljakreemijauhetta

KORISTEET

250 g kaakaojauheella värjättyä marsipaania

sokerimassaruusuja ja -lehtiä

mustaa pastaväriä

pronssi-kimallejauhetta

POHJA: Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vesihauteessa paksuksi, kaksinkertaiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon suklaaseos. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe varovasti seokseen pienissä erissä. Lisää joukkoon smetana. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk.23cm) ja paista 160 asteessa 55 min. tai kunnes paistotikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä ja halkaise kakkupohja kahteen osaan.

Koska kakkupohjasta tulee varsin ohut (tiivis ja tuhti taikina ) ja "saavin" tuli olla hieman korkeampi, tein lisäksi tavallisen 2 munan sokerikakkupohjan (kaakaolla maustettuna), josta leikkasin kakkuun yhden lisäkerroksen. Tästä päällimmäisestä kerroksesta leikkasin keskeltä ympyrän muotoisen palan pois niin, että saaviin muodostui reuna.

KIHLAJAISKAKKU 08/09

Kun PullaPöllö meni kihloihin, oli aiheellista tehdä kakku. Valitettavasti hiiret pitävät myös pöllöjen tavoin jättimäisistä suklaakuulista, ja tähänkin kakkuun asettui pikku hiirulainen asustamaan...