Jossain vaiheessa tuli vastaan tämmöinen "mutatorttujen" ohje. Täyte oli mutapiirakan tavoin sisältä kostean mutainen ja pinnalta kiinteää. Hauska ohje kaiken kaikkiaan.

6 kpl lehtitaikinalevyä

75 g tummaa suklaata

25 g voita

5 rkl sokeria

1 muna

1 tl vaniljaesanssia

1 rkl vehnäjauhoja

tomusokeria

Jaa lehtitaikinalevyt kahteen osaan ja asettele neliöt muffinivuokiin varovasti, yritä olla venyttämättä taikinaa. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja siirrä jäähtymään 10 minuutiksi. Sekoita suklaan joukkoon kevyesti vatkattu muna, vaniljaesanssi ja jauhot. Lusikoi jokaiseen taikinakuppiin reilu ruokalusikallinen täytettä (täytettä näytti olevan todella vähän taikinakupin pohjalla, mutta enempi määrä kohoaisi yli). Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa ja täyte on noussut.

Anna torttujen jäähtyä vuoissa muutama minuutti enne irroittamista. Kun tortut ovat täysin jäähtyneet, koristele sihtaamalla hieman tomusokeria päälle.

Currypiirakka oli ratkaisuna viime viikolla "mitä tänään syötäisiin?" -ongelmaan. En ennen ollutkaan kokeillut filotaikinaa, enkä siitä ainakaan heti uutta piirakkaa tee. Täyte oli maistuvaa, mutta filotaikinapohja ja -kansi eivät maittaneet ainakaan minulle. Ehkä seuraavaksi kokeilen tehdä siitä nyyttejä tms.

 

Koska täyte oli hyvää, suosittelen sitä kokeilemaan. Mausteinen kasvispiirakka sopii kesäkuumaankin. Filotaikinan voisi korvata varmastikin esim. voitaikinalla. Vuorata sillä piirasvuoka ja kaataa täyte sen päälle. Jos ei kantta halua laittaa voitaikinasta, voisi sen korvata esim. tomaattiviipaleilla ja ripotella hieman juustoraastetta päälle...

 Tässä kuitenkin tuon täytteen ohje:

oliiviöljyä

1 sipuli pilkottuna

1 pieni kesäkurpitsa

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl kurkumaa

1 tl korianteria

100 g basmatiriisiä

3 dl kasvislientä

1 prk kikherneitä valutettuna

Kuullota sipuleita ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes ovat pehmeitä. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää riisi ja sekoita niin, että öljy sekoittuu tasaisesti riisiin. Kaada joukkoon kasvislientä vähän kerrallaan. Kun riisi on kypsää nosta pois levyltä. Sekoita joukkoon kikherneet ja lisää mausteita tarpeen mukaan.