Trullit lähtevät kohtapuoliin liikkeelle ja jotta ilkiötrullit pysyisivät loitolla, sytytti PullaPöllö pienen pääsiäiskokon. Kakku maistuu keväisen keltaiselta. Täyte on sitruunainen ja kirpsakka, jota vastapainottaa pohjalla oleva tumma suklaa -rouhe ja mieto suklaapisaroista tehty pohja. Kakun valmistus käy nopeasti, sillä valmiiksi maustetut (ja sokeroidut) rahkat ja jogurtit tarvitsee vain sekoittaa keskenään. Koristeina käytin sokerimassasta tehtyjä liekkejä ja oksia. Yksi liekki polttikin sormia niin, että ote kirposi ja liekki 'maalasi' toisen liekin kakun pintaan. :)
Sitruunainen hyydykekakku
(Halk. 16 cm irtopohjavuokaan.)
175 g suklaapisara-keksejä
60 g voita
Murenna keksit ja sekoita pehmeän voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen valmistuksen ajaksi viileään.
1 tlk (312 g) sokeroituja mandariinilohkoja (tai persikkaa)
2-3 rkl mandariinitölkin lientä
6 palaa tummaa suklaata
200 g Valio-sitruunarahkaa
180 g Ihana-sitrusjogurttia
1/2 dl vaniljajogurttia
2 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
Valuta mandariinilohkot hyvin ja "kuivaa" ne taputtelemalla kevyesti talouspaperilla. Levitä mandariinit murupohjalle. Rouhi suklaa hienoksi tehosekoittimessa ja ripottele mandariinilohkojen päälle. Sekoita rahka ja jogurtit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahka-jogurtti-seokseen. Sulata liotetut liivatteet kuumennettuun mandariiniliemeen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja laita hyytymään viileään yön yli.
Sokerimassakoristeet ja hyydykekakku ovat huono yhdistelmä sokerimassan alkaessa välittömästi sulaa, mutta koska kakku pysyi kotipesässä, ei koristeiden sulaminen haitannut mitenkään. :)
Kommentit