MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINIT
n. 14 kpl
3 munaa
1,5 dl sokeria
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhe
3/4 dl maitoa
1,5 dl mustikoita
80 g valkosuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää vuorotellen maidon ja yhteen sekoitettujen kuivien aineiden kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää mustikat ja suklaa. Jaa vuokiin. 200 astetta, 15-20 minuuttia.
Marenkikuorrute:
3 munan valkuaista
1 dl tomusokeria
1 dl sokeria
(itse lisäsin hiukan lilaa pastaväriä)
tummaa suklaata
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit vähitellen, kunnes vaahto on kovaa. Pursota marenki muffinien päälle ja paista kuorrutettuja muffineja uunin alatasolla 150 asteessa 6-8 minuuttia. Roiski sulaa suklaata valmiiden muffinien päälle.
Alkuperäinen ohje: Ulla Svensk:Lempileivonnaiset, Otava, 2009
Kommentit