MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINIT

n. 14 kpl

3 munaa

1,5 dl sokeria

150 g margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhe

3/4 dl maitoa

1,5 dl mustikoita

80 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää vuorotellen maidon ja yhteen sekoitettujen kuivien aineiden kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää mustikat ja suklaa. Jaa vuokiin. 200 astetta, 15-20 minuuttia.

Marenkikuorrute:

3 munan valkuaista

1 dl tomusokeria

1 dl sokeria

(itse lisäsin hiukan lilaa pastaväriä)

tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit vähitellen, kunnes vaahto on kovaa. Pursota marenki muffinien päälle ja paista kuorrutettuja muffineja uunin alatasolla 150 asteessa 6-8 minuuttia. Roiski sulaa suklaata valmiiden muffinien päälle.

 

Alkuperäinen ohje: Ulla Svensk:Lempileivonnaiset, Otava, 2009