Kakkujen sisällä on samat täytteet kuin 50-luvun hääkakuissa.
Tarkoituksena oli rypyttää tuo sokerinen reunapitsi, jotta kakkuihin tulisi kolmiulotteisuuutta enemmän, mutta kostea ilma sai pitsin valahtamaan tasaiseksi. Hetken se pysyi haluamallani tavalla, mutta kun selkäni käänsin tehdäkseni jatkokoristeluja, olivat pitsit lätsähtäneet. Ei auttanut jääkaappi tai tuet saamaan pitsistä pörheää. Parhaani mukaan siistin tahmaisen sokerin mahdollisimman tasaiseksi kakun pintaan. Käyttämääni sokeriseosta on muuten melko kettumaista yrittää liikutella kun se imaisee päällysteeseen kiinni ja alkaa sulaa samoin tein... Mutta pakko oli yrittää saada siistityksi ettei tuloksena olisi ollut möykkyjä. Taisin aika hyvin onnistua, sillä kukaan ei huomannut mitään vikaa lopputuloksessa (tai sitten ei vain kehdannut sanoa mitään ;))
]]>
Yli jääneestä massasta kietaisin pikaiset ruusunkuvatukset, joiden lehdille tiputtelin viimeiset piikeerit pisteiksi. Kukista tuli yllättävän veikeän näköisiä, mikä ei kuvassa oikein pääse oikeuksiinsa..
]]>
Tuttavan tuttavan tuttavat juhlivat kesäkuussa häitä 50-luvun tyyliin ja sain kunnian tehdä hääkakut 140 hengelle. Toteutus oli vapaa, kunhan koristelu sopii juhlien teemaan ja väreistä löytyisi punaista, mustaa tai hopeaa/valkoista. Koristelu sai olla romanttista tai hauskaa... Päädyin romanttiseen ratkaisuun (häitä edeltävänä aamuna..) Täytteistäkään ei kummempia toiveita ollut, juhlaparin lempimauiksi kuin ohimennen mainittiin kuitenkin vadelma, mansikka ja valkosuklaa.
Täytteiksi tulikin valkosuklaa-vaniljakreemi vanilja-mansikkasurvoksella ja VL-ruokavaliota noudattavat saivat kakkua tummasuklaa-vaniljakreemillä ja vanilja-vadelmasurvoksella.
Valkosuklaakreemi (22cm kakkuun)
200 g maustamaton tuorejuusto
200 g valkosuklaa
3 dl kuohukerma
3 rkl vaniljakreemijauhe
Tummasuklaakreemi (VL)
200 g maustamaton tuorejuusto (VL)
200 g tumma suklaa (L)
1,5 tl vaniljasokeri
3 dl kuohukerma (VL)
3 rkl vaniljakreemijauhe (L)
Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto ja sekoita pienissä erissä suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää noin puolet vaahdosta suklaa-tuorejuustoseokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja sekoita. Kääntele loppu kerma joukkoon.
Kakut on päällystetty mustalla, valkoisella ja punaisella sokerimassalla ja koristeltu värikierron mukaisesti palloilla (valk. pohja + pun pallot, pun. pohja + mustat pallot, musta pohja + valk. pallot). Varakakkuna oli tuo valk.pohja + mustat pallot -kakku.
Koristeina tikkujen nokassa tönöttävät punaisesta marsipaanista tehdyt sydämet, joiden päälle sivelin hopeapulveria ja reunoille pursotin pikeeripalluroita. Sydämiä oli erikokoisia ja eri määrä eri kakkuihin. Reunanauhan liitoskohdan peitin myös hopeatomulla sivellyllä punaisella sydämellä.
Hyi, miten rumasti onkaan löpsähtänyt tuo punaisen kakun oikea reuna! Onneksi ei luonnossa nöyttänyt noin kamalalta.. hyi!! :C
Mutta kakku oli hyvää! (kuulemma) ;)
]]>
Naamaosa oli pääkakkuna ja korvat irroitettavia varakakkuja. Täytteeksi tein raikkaan mangomoussen.
MANGOMOUSSE
400 g mangotuorejuustoa
3 prk mangososetta (Piltti tms.)
vaniljasokeria
4 dl kuohukerma
5 liivatelehteä
säilykepersikoita paloiteltuna + liemi
Phannerin Mango Fairtrade -tuoremehua
Kostuta kakkupohja tuoremehulla ja ripottele pohjalle persikanpaloja. Sekoita tuorejuusto, mangosose ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma ja kääntele joukkoon. Liota liivatteet pieneen määrään joko säilykepersikoiden lientä tai tuoremehua. Lisää liivate täytteeseen. Kokoa kakku ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
PullaPöllö on elänyt hiljaiseloa kevään ajan työ- ja opiskelukiireiden vuoksi, mutta enköhän näin kesäaikaan ehdi pöllöillä keittiössä hieman enemmän..!
]]>
Koko viime syksyn pähkäilin, millaisen hääkakun tekisin omiin Uudenvuodenaatonhäihini. Malli muuttui koko ajan, mutta hääviikon maanantaina päätin, että kakussa on oltava hiiri, sillä kihlajaiskakussammekin oli sellainen. Halusin kuitenkin tällä kertaa enemmän hiiriä ja mietin mistä hiiret pitävät? No juustosta! Siitä idea tähän pöhköön hääkakkuun, joka riemastutti höperyydellään vieraat.
Ja jokainen sai palan juustoa...
]]>
Tuttavan lapsenlapsi täytti puolivuotta ja näihin juhliin tuli pikatilauksena oranssin värinen gluteeniton, munaton ja laktoositon täytekakku. Halusin kokeilla täytteessä mustaherukoita, mutta kokonaisia herukoita en halunnut laittaa joukkoon. Niinpä keitin keitin herukoista seoksen (mukailin hieman mustikkapallosten keitosta), jonka yhdistin valmiiksi makeaan mansikkakermaan.
Kakkupohjan tein samalla ohjeella kuin kallokakun, tosin paistoaikaa lyhensin hieman (noin 5min), sillä kakku jäi 22cm:n vuoassa matalammaksi. Parhaimmillaan ohje toimii 18 ja 20 cm vuoissa, jolloin sisusta jää kosteammaksi, eikä kostuketta tarvita niin paljon. Mataluuden vuoksi täyttettä saa olla runsaasti korkeutta tuomassa. Kostukkeena käytin sokerivettä.
Mustaherukkamousse
2 pss (á 180g) (pakaste)mustaherukoita
1,5 - 2 rkl sitruunamehutiivistettä
puolikas vaniljatanko
5 dl mansikkakermaa
6 liivatetta
(tomusokeria)
Laita liivatteet likoamaan. Laita herukat, sitruunamehu, halkaistu vaniljatanko ja siemenet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja paseeraa herukat siivilän läpi kulhoon. (Herukat voisi myös soseuttaa sauvasekoittimella, jos haluaa käyttää myös kuoret.) Laita jääkaappiin jäähtymään. Vaahdota mansikkakerma (lisää halutessasi hieman tomusokeria) ja sekoita vaahdotuksen loppupuolella joukkoon lähes kaikki herukkasose. Kuumenna osa soseesta mikrossa ja lisää liivatteet. Kaada liivatteet kermaan. Täytä kakku kakkuvuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Muotoilin hieman kakun reunoja alaspäin ennen vuoraamista (150 g suolatonta ja laktoositonta margariinia ja 300g mansikkatomusokeria).
Reunoille levitin on oranssista sokerimassasta tehdyn suikaleen ja päälle kaulin valkoisesta massasta maton, jonka puolihuolimattomasti nostin lakiksi kakulle. Terävällä askarteluveitsellä leikkelin nuo valumareunat. Oranssin reunasuikaleen saumakohdan peitin alemmas ulottuvalla valkoisella valumalla. Pienen ylijääneen sokerimassapallon värjäsin ruskeaksi, josta hypistelin "nonparellit". Kirsikkakoriste oli äkkiä kyhätty edellisenä iltana, mistä syystä kirsikan(hammastikku)kannat törröttävät turhan jäykästi. En vain ehtinyt kehittää parempaa ratkaisua kannaksi. Mutta kyllä tuokin kelpasi! ;)
]]>