Kakku halkaisijaltaan 16cm.

Pohja

1 kpl munanvalkuaista

3/4 dl sokeria

125 g saksanpähkinöitä hienonnettuna

2 tl perunajauhoja

1,5 tl sokeria

2 kpl munanvalkuaista

3/4 dl sokeria

Hienonna pähkinät ja sekoita hyvin sokerin (3/4 dl) kanssa. Lisää valkuainen ja sekoita muutama minuutti, jotta saat puuron kaltaisen tahnan. Sekoita perunajauhoon 1,5 tl sokeria ja vatkaa valkuaisten kanssa jäykäksi, lisää sokeri vatkauksen aikana.

Pursota pellille 3 kpl pyöreitä pohjia (halk. 16cm). Paista 170 asteessa n. 20minuuttia.

Mustikkapallot

25 g mustikoita

1/4 vaniljatanko

15 g sokeria

hieman sitruunamehua, n.1,5 tl

3/4 dl kuohukerma

21 g valkoista suklaata

1/2 liivatelehti

Laita kattilaan mustikat, halkaistu vaniljatanko, 15 g sokeria ja sitruunamehu. Keitä ilman kantta noin 15 min. Paseeraa siivilän läpi ja jäähdytä täysin, vähintään 1,5 tuntia.

Liota liivate. Kuumenna kerma noin 80 -asteiseksi ja nosta levyltä. Hienonna suklaa ja kaada puolet kermasta suklaaseen. Sekoita kunnes suklaa sulaa ja massa on tasainen. Lisää loput kermasta. Purista liivatteesta vesi ja sekoita lämpimään suklaakermaan. Peitä kulho kelmulla ja jäähdytä vähintään 2 tuntia.

Vatkaa jäähdytetty suklaakerma, lisää joukkoon mustikkahillo. Vatkaa kunnolla tasaiseksi. Pursota mustikkakermasta pieniä palleroita (halk.n 1€ kolikko). Pakasta pommit seuraavaan päivään.

Tryffelikerma

(valmista vasta, kun pohjat ja mustikkapallerot ovat valmiita)

21 g sokeria

11 g maissijauhoa

1/3 vaniljatanko

1,5 dl maitoa

1 keltuainen

1,5 kpl liivatelehtiä

70 g tummaa suklaata hienonnettuna

4 dl kuohukermaa

1 valkuainen

Liota liivatteet. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet tangosta ja murskaa siemenet sokerissa pöydällä. Sekoita vanilja-sokeri ja maissijauho ruokalusikalliseen maitoa. Vatkaa mukaan keltuainen. Kuumenna loppu maito kiehumispisteeseen tyhjän vaniljatangon kanssa. Kun maito kiehuu, lisää sokeri-jauhoseos ja vispilöi hyvin kunnes vaniljakastike sakenee. Purista vesi liivatteesta ja laita kuumaan kermaan. Vatkaa hyvin.

Laita suklaa suureen kulhoon ja kaada lämmin kerma suklaaseen kahdessa erässä. Sekoita hyvin, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Vatkaa kerma vaahdoksi, kaada 1/4 lämpimään suklaamassaan ja vatkaa kovasti. Lisää taas 1/4 vaahtoa ja vatkaa hyvin. Kaada loppu vaahto mukaan ja kääntele varovasti sekaisin. Vaahdota valkuainen jäykäksi vaahdoksi ja kääntele mukaan.

Kakun kokoaminen

Aseta rengasvuokaan marenkipohja. Levitä tryffelikermaa pohjalle ja painele jäiset mustikkapallerot renkaiksi tryffelikermaan. Levitä hieman kermaa palleroiden peitoksi. Aseta toinen marenkipohja, kerma ja loput pallerot. Laita kolmas pohja paistopinta alaspäin, jotta pinnasta tulee tasainen.

Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin 4 vrk:ksi.

Päällystä kakku lopulla kermalla.