Viimeviikot ovat kuluneet askartelun ja käsitöiden parissa eikä leipomiselle juuri ole aikaa jäänyt. Jossakin vaiheessa tuli kuitenkin tilattua perhosmuotteja. Tumman turkoosit perhoset saivat yksinkertaiset mustat kuviot. Keittiössä ne lentelivät aikansa, kunnes eilen päätin tehdä jotakin, johon laittaa ne. Ainoa suuri perhonen katkaisi siipensä juuri ennen kuin otin kuvia.. :(

 

Kaapeista löytyi kolme pyöreää pahvista kakkuvuokaa, joiden halkaisija on noin 12cm. Muffinihulluna näin ne kuitenkin jättimuffinivuokina. Kookosjättimuffineja vain uuniin, kiitos. Näistä muffineista tulee ihanan kuohkeita ja kermaisen vaniljainen (ja kaloriraskas) kuorrutus saa unohtamaan, että oli ajatuksissa oli ollut lähteä lenkille ;)

Kookosmuffinit

(3 isoa tai 12 normaalikokoista)

220 g voita

2 1/4 sokeria

2 munaa

muutama tippa vanilja-aromia

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

165 ml kookosmaitoa

1 dl kookoshiutaleita

Kuorrutus:

4 dl kuohukermaa

vaniljakreemijauhetta

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää munat yksitellen, vatkaten hyvin lisäysten välissä. Mausta vanilja-aromilla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kookosmaidon kanssa. Kääntele kookoshiutaleet lopuksi mukaan. Paista 175 asteessa, 35 minuuttia (isot muffinit), 25 minuuttia (normaalikokoiset).

Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää vaniljajauhe ohjeen mukaan.