PullaPöllö täyttää huomenna 27...siis 24 vuotta. Vanhuudenhöperyydeltään PullaPöllö sai kuitenkin aikaiseksi vietyä töihin sanomalehti-kääretortun. Samaan painokseen pääsi myös työtoverin uudet kuviot.

Kääretorttuohje on Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä -kirjasta.

MOKKAKÄÄRETORTTU SUKLAAMASCARPONEN KERA

Pohja

2 dl sokeria

6 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

175 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

2 rkl kaakaojauhetta

 3 tl pikakahvijauhetta

Vatkaa sokeri ja keltuaiset paksuksi vaahdoksi, sekoita puulusikalla joukkoon suklaa, kaakao ja kahvi. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi (ei liian kovaksi) vaahdoksi. Nostele vaahto metallilusikalla suklaaseokseen. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa n.18minuuttia.

Täyte

1 annos suklaamascarponea

1 rkl kuohukermaa

2 rkl kahvilikööriä (tai kylmää kahvia)

Sekoita ainekset keskenään. Levitä tasaisesti torttulevylle ja rullaa varovasti.  Koristele tomusokerilla.

 

Suklaamascarpone

125 g maitosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

1 tl vaniljaesanssia

125 g mascarponea

Vatkaa ainekset sähkövatkaimella ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.