Olihan se pakko jossain vaiheessa kokeilla banoffee-torttua ( vaiko -kakkua?), kun sitä on niin kehuttu herkulliseksi. Ilokseni voin liittyä tämän herkun ylistäjiin! Maistatin banoffeeta lähilammen asukeilla. Niin Leena Lohi kuin Aune Ahvenkin totesivat sen olleen mainiota.

100 g pehmeää voita

300 g Digestive-keksejä

2-3 tl kaakaojauhetta

1 prk kondensoitua maitoa

2 banaania

2,5 dl vispikermaa

vaniljasokeria

kaakaojauhetta tai suklaamurua/-lastuja

Murenna keksit ja nypi voin ja kaakaojauhon kanssa tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille, tai suoraan tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Keitä kondensoitu maito; Irrota tölkistä etiketit ja keitä tölkkiä n. 3h. Jäähdytä toffeeta hieman ja levitä pohjalle. Viipaloi banaanit ja levitä kerros toffeen päälle, jätä muutama viipale koristelua varten. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Pursota tortun pinnalle ja koristele banaaniviipaaleilla ja kaakaojauheella.