Uusin hankinta on Ulla Svenkin Lempileivonnaiset-kirja. Ensimmäisen kokeiluvuoron sai Kanapiirakka. Hyvin onnistui ja hyvää tuli, vaikka ananakset meinasivatkin unohtua. Piirakan pohja on varsin mehevä ja makua siihen tuli mukavasti juustoraasteesta. Koska en välitä Aura-juustosta, korvasin sen punaisella Emmental-juustolla. Samaista juustoa raastoin myös pohjaan. Kaiken lisäksi tekeminenkin oli nopeaa ja helppoa kuin heinänteko...!
BROISKUPIIRAKKA
Pohja:
100 g voi
50 g juustoraaste
suolaa
1/2 dl kevytkerma
2 dl vehnäjauho
Sekoita aineet keskenään ja painele voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
sipuli
ananasrenkaita (voisi käyttää myös paloja yhtä hyvin)
300 g broilerisuikaleita (itse käytin hunajamarinoituja)
Paista kanasuikaleet ja silputtu sipuli. Kaada pohjan päälle ja laita ananakset päälle.
Päälle:
2 kananmuna
125 g ranskankerma
2 valkosipulinkynsi
100 g juustoraaste
currya
Sekoita kaikki muut paitsi curry keskenään ja kaada piiraan päälle. Ripottele curry piiraan pinnalle ja paista piirasta n. 25 min. 200 asteessa.
Jos halajaa piirakkaan kanan sijasta mereneläviä, tonnikala-katkarapupiirakan ohje
löytyy vanhasta pöllönpesästä, eli täältä.
Kommentit